Swedish‎ > ‎

Om oss


Stefan och Binget Nilsson är era värdar tillsammans med deras tre barn, Kjell(född 1999), Björn(född 2002), och Annika(född 2004). De flyttade till Seward i Februari 1996.

Binget växte upp i Kenai, Alaska och spenderade många år med att fiska lax i Kenai floden. Efter att ta avslutat universitetet på “University of Washington” i Seattle(1990) tog hon ryggsäcken på ryggen och reste ner till Nya Zeeland och Australien…En fyra månaders resa som skulle förändra hennes liv.

Stefan växte upp i Hörby, Sverige. Efter att ha avslutat snickarskolan och rest mycket inom Europa, packade han och en kompis väskerna och begav sig ner till Australien och Nya Zeeland (1990). Även för Stefan var detta en resa som skulle förändra hans liv.

I februari 1990 möttes Stefan och Binget på en buss “den magiska bussen”, på den södra ön av Nya Zeeland och blev kära. I slutet av deras resa trodde ingen av dom att de skulle få se varandra igen. Men det var Guds plan att de skulle vara tillsammans, och genom olika omständigheter (och en hjälpsam tysk vän), bestämde de sig tillslut att vara ihop. De gifte sig den 19 september 1992 i Kenai. Efter några år av resande och flyttande mellan Alaska och Washington, blev Binget tillfrågad om hon ville börja jobba som fält biolog för “International Pacific Halibut Commission” i Seward. De såg fram emot att bo i en liten stad och att få vara närmre Bingets föräldrar (som fortfarande bor i Kenai). Stefan tog ett snickarjobb på en lokal firma, där jobbade han ända fram till 2003.(Under den tiden hann han även med att bygga deras underbara hem). Efter några år med “The city of Seward Public Works dept.” är han nu stans byggnads inspectör. Han tycker fortfarande om att snickra, och det är svårt att tro att han någonsin kommer att lägga hammaren på hyllan. Binget slutade jobbet på “The Halibut Commission” 2003, och spenderar nu all sin tid som hemma mamma.

Famljen älskar att bo i Alaska med deras barn, och uppskattar den naturen som Seward har att erbjuda. Binget har varit bergsklättrare i många år, och har stora kunskaper om spåren och bergen runt om Seward. Om du tycker om att vandra, cyckla, gå på tur eller klättra…så kan hon visa vart de bästa ställena finns.

Stefans stora passion är jakt och fiske. Han kan berätta vilka sjöar som är bäst för öring, regnbågslax eller harr. Han kanske till och med delar med sig av sin hemlighet om vad halibuten och laxen nappar på i Kenai Peninsulan. De ser fram emot att dela med sig av deras erfarenheter.

Comments